3 lamper og et salongbord og Unreal lager krøll som vanlig

Jeg synes skjermen i taklampa var så fin at jeg gjorde den om til bordlampe og telysholder. Jeg har også lagd proxy til 2 sidebord for stua. Det er litt forskjellig høyde på dem. Jeg tenker de kan bli kommoder, i hvert fall den høye. Den lille kan kanskje bare ha en hylle.

Dette er lampene. Bordlampa er fremdeles i utviklingsstadiet. Telysholderen tror jeg er ferdig.

Lyset over er fra bassenghuset jeg lagde tidligere i Unreal. UV’n til denne telysholderen er litt diagonal, men det har vel kanskje en slags sjarm? Jeg har også lagd sofaen med horsontalt tre og salongbordet med vertikalt tre. Er det et problem? Jeg synes ikke sofaen kan ha vertikalt tre, av en eller annen grunn. Småborda har også vertikalt tre.

Putene over har litt rart materiale i den til venstre. Det ser nesten ut som en slags filt av den typen en bruker til juledekor? Jeg må fikse litt på det. Bomull hadde vært bedre.

Disse bildene er bare screenshots fra Unreal, ikke renderbilder.

Jeg har lagd de 2 sideborda i 2 forskjellige størrelser, den høye bordlampa, telysholderen i bakgrunn, og taklampa. Sofaen kjenner dere fra før og salongbordet lagde jeg ferdig nylig.

Nå har jeg litt kluss med Unreal som ikke er fornøyd med bordet til sofaen, der hvor telyset står. Jeg kaller det for telys, men jeg har jo ei vanlig lyspære i den nå.

Dessuten har jeg droppet tøystykke i lampa. Jeg fant ut at lampa var like fin uten. Med det tøystykke virket den litt gammeldags. Jeg så for meg et gammelt kjøkken med korte gardiner av typen som bare dekker nedre del av vinduet og som har blondekant nederst. Jeg synes i grunn dette ser veldig bra ut 🙂

WIP i Smått blir lett til Stort

Jeg skulle lage et hus nr 2 til en karakter jeg har spilt i Sims4 i det siste. Det fungerte dårlig. Jeg bare puttet henne inn i et hus noen andre hadde lagd for EA til verdenen som følger med Horse Ranch, som det så pent heter på norsk 🙂 Hun vokste veldig fort ut av det huset. Planen var en “Rags to Riches” type spill. Vi får se hvor lenge tålmodigheten min holder 🙂

Det ble kjempestort for den tomta jeg har brukt, så det er bra jeg ikke tok en større tomt.

Når jeg skrolla gjennom katalogene jeg hadde, kom den store trepaviljongen på andre siden opp. Jeg har puttet grillen fra Horse Ranch inn der. Det er litt lite plass for et spisebord etc, men jeg håper å få skviset det inn på et vis.

Jeg så en video om å lage et barnebasseng i voksenbassenget på Youtube for noen dager siden. Teknisk sett er det en liten dam omhylla av bassengverktøyet. De hadde bare latt det være en tile de kunne gå på. Det kunne være morsomt å gjøre, og dette huset er et veldig familiehus i grunn., så et barnebasseng burde være perfekt.

Jeg er bare ferdig med hovedetasjen. Det er i grunn litt kjedelig innredning, men noen liker det også. Igjen har jeg denne med kontrasten mellom kald og varm. Varmt gult og kaldt grønt på veggene bla.

Denne senga i Sims4 har mange litt uvanlige kombinasjoner. Jeg kan kanskje få dette interiøret til å henge litt bedre sammen hvis jeg flytter en Sim inn på tomta og endrer fargene på lysa i rommet.

Huset begynte veldig firkanta, men så er spørsmålet: Hvordan gjøre et så firkanta design om til noe organisk og godt? Mange romfordelinger fra USA f.eks har det med å bygge kjøkkenet omgitt av halvvegger på nesten alle kanter, og kjøleskapet i et separat rom nærmest.

Denne tomta er veldig fin med en stor innkjøring som jeg bare kan koble innkjørselen til. Jeg digger virkelig den grusen du ser på toppen av bildet. I Norge har vi vel ofte en tendens til å foretrekke grus, stemmer ikke det?

Så la oss se på andre etasje. Husk at huset bare er et WIP. Det er ikke ferdig. Jeg har satt opp rommet helt til høyre for en liten beibi. Små beibier i dette spillet trenger et badekar, men jeg har valgt å plassere det i midten litt nærmere trappa i stedet. Møblene i romma er bare plassholdere. De sier noe om hva slags seng dette rommet bør ha. Denne etasjen har 3 enkeltsengsrom, et beibirom og et dobbeltrom. I tillegg kommer hovedsoverommet i etasjen under.

Toppetasjen har et stort rom. Jeg lurte på om jeg skulle gjøre dette rommet om til hovedsoverommet, men bestemte meg for å gjøre det til et barområde og takterrasse i stedet. Rommet har trapp og et baderom, med terrasse til begge kanter. Baderommet har sin egen terrasse.

Huset har ikke noe innhold fra andre enn EA. Det krever ikke noen mods for å fungere, men for å plassere mine hus trengs vanligvis en juksekode som heter “moveobjects”. Ikke spør meg hvordan den koden skal brukes. Jeg bruker spillmodifikasjoner for å få det på plass uten at jeg trenger gjøre stort. Jeg kan ikke bygge uten å plassere ting som jeg vil. Så lenge simmene er fornøyde burde det gå bra.

Jeg har fremdeles 2 og 3 etasje med hagen å gjøre ferdig på dette huset.

En Unreal Lampe

Jeg har fullført en taklampe, vel så godt som fullført. Det er alltid noe jeg ikke er fornøyd med. Nå jobber jeg med et materiale som skal ha hull. Jeg funderer litt over hva jeg skal gjøre for å få til hull i den uten at jeg trenger å lage hvert enkelt hull.

Jeg kan lage hull i geometrien eller i stoffet. Blender har en wireframe modifier.

Det er bare et problem med geometriløsningen. Det øker polycount fra 44k til 166k faces. K står for 1000 🙂 Jeg må teste lampa med denne løsningen i Unreal. Lampa er også forferdelig liten viser det seg. Jeg scalet den bare opp seinere og så trykket jeg ctrl – A, alltid trykk ctrl – A i Blender 🙂

Dette er sofaen i en ny scene. Materialet på veggen heter “Damaged Concrete” i Unreal Engine 5,2. Dette er sofafila jeg tenkte å laste opp. Sofaen har ingen teksturer og består bare av sine enkelte bestanddeler. 1 fot, og en av hver pute etc. Hvor mange puter enn ønsker å ha kan jo variere.

Når det gjelder lampa var planen at det skulle skinne lys ut fra disse metallhettene på ytterskjermen. Det må da skinne gjennom 3 skjermer, så jeg får se hva den nye skjermen får til.

Jeg bare kopierte lysene fra den nærmeste lampa til den bak og justerte høyde fra bakken. Åja, også brukte jeg en annen form på lyset, “ies” filer kalles det. Det kan hende det er årsaken til å lyset skinner på en annen måte.

Denne nye lampa måtte ha en ny UV pga alle hulla i geometrien. Når jeg importerte den uten ny UV fikk jeg igjen feilmeldinger i Unreal, så jeg må se litt mer på det og reimportere alle delene ferskt. Det tar jeg en annen gang.

Begge lampene har kvaliteter synes jeg. Det at den første lampe er lettere for pc’n å kjøre er klart en fordel, dessuten trenger enn kanskje ikke lys gjennom skjermen som på version 2, eller kanskje jeg kan jobbe litt mer med materialet. Jeg kommer nok til å laste opp begge to med sofaen i et sett. Jeg har lagd et salongbord og kunne godt tenke meg å lage et lampebord med lampe. Da kommer jeg nok til å bruke de delen jeg allerede har lagd, for at de skal passe sammen. Litt usikker på hvilke deler jeg skal bruke. Jeg kan jo bare kutte geometrien litt her og der for å få det til å se litt ok ut. Da kan jeg f.eks velge deler av objektene som jeg synes er spesielt spennende og bruke dem som et eller annet i det nye objektet.

Sims 4: WIP Palass med hester

Siden jeg liker å lage store hus, tenkte jeg at jeg skulle se hvordan jeg kunne få hester inn på et palass. I London har de noe de kaller “mews”, som er sidegater med lave hus som ble brukt til hestevogner og de som jobbet med hestene i gamledager. Disse gatene er ofte veldig populære som små stille og koselige nabolag i en stor travel by. Jeg brukte dette som inspirasjon, og sammen med et palass som da må bli mer … ikke så sentrert på tomta. Denne tomta er i Henford-On-Bagley, jeg vet ikke om det heter noe annet i den norske versjonen.

Jeg bruker FelixAndres 7 Chateau set og et Gothic Revival set han har, til dette huset. Som du ser over er det ikke ferdig 🙂

Måten jeg spiller på er med store party og en luksuslivsstil når de er hjemme alene. Derfor har jeg behov for å holde gjestene i en spesiell del av huset. I dette huset må jeg sette opp et gjerde for hestene fordi jeg ikke vil ha gjestene til å traske rundt i heste – og barneavdelingen midt under en fest. Derfor setter jeg også opp dører som kan låses i ganger og rom som kan brukes av gjester. Ofte holder det å stenge dem ute fra hovedrom og ganger, da får de ikke tilgang. Såvidt jeg har sett går det ikke an å gjøre dette med hester. De trasker gjennom alle dører, til tross for at jeg har stengt døra for pets eller hester eller hva som helst egentlig.

Ofte når en lager store anlegg og gårdsanlegg i Norge, skilles bruksområder og husets hovedinngang fra hverandre. Når jeg gikk på landbruksskolen … det kalles det på folkemunne, men det er videregående egentlig, lærte vi at fjøset måtte ha en egen inngang gjerne bak så alle de store landbruksmaskinene ikke ødelegger tunet på gården. Det samme har jeg gjort her. Hestene kan glede seg til venstre, mens familien kan ha sin luksuriøse livsstil til høyre.

Rett foran nede er en balkong som jeg har gjort om til grillplass seinere.

Hestegården er på toppen i dette bildet. Hovedinngangen er til høyre i den firkanta utvidelsen. Der er det en stor hall med hovedtrappa. Nedenfor hallen er familiens underholdningsområde med et varmt basseng og en sauna. Helt til venstre i familiens del av huset, er kjøkkenet og spiseplassen til de som jobber i huset antagelig. Foran vegg-i-vegg med hallen er det baderom og garderober for de fancy gjestene. Et av bada måtte også gjøres om fordi hjørnebadekaret tydeligvis ikke kan brukes til å bade hunder … alle disse morsomme små trudeluttene som dette spillet byr på 🙂

I toppen av bildet til høyre er 2 rom for små barn, og barnepikens rom helt ytterst. Der er det også en liten lekeplass for barna, som snart blir gjerdet inn i hestegården. Kanskje jeg burde beskytte smårollingene litt for hestene også? Barna har også lekerom/skolerom der.

Her er grillområdet i underetasjen. Jeg har satt opp et basseng for at gjester ikke skal komme seg inn i hestegården. Plutselig lurer jeg på om bassenget faktisk fungerer så tett opptil en grunnmur. Det må testes. Hvis jeg er skikkelig uheldig nå tar gjestene bare veien om bassenget og blir våte. Da må jeg bytte ut døråpningen med en dør. I etasjen over har jeg planlagt å ha et bibliotek.

Dette er frokostrommet i andre etasje over kjøkkenet. Noen ville kanskje reagere på forskjellen i stil. Jeg bryr meg mindre om det hvis fargene er riktige. Stolene som hører til dette bordet er veldig gotiske og stilen jeg har valgt til dette huset er mer klassisk. Jeg reagerer i grunn mest på at fargene er like, men egentlig ikke. Ofte er det best å velge en annen farge for da er forskjellen mindre synlig, men disse stolene kommer i veldig sterke farger. Det passer ikke så bra med de delikate fargene FelixAndre har på sine design. Hvis jeg velger hvite stoler blir det veldig opplagt at stilen er annerledes, igjen fordi Felixandres hvitt ikke er det samme som EAs hvite. Gulvet, veggen, vinduene, bordet og gardinene kommer fra ham, mens stolene kommer fra EA, de som lager spillet.

Sims 4: 3 Gårder for nedlastning

Jeg har lastet opp de tre gårdene jeg brukte til å teste den nye Hestepakka. Den ene er en vingård, mens de 2 andre er mer varierte.

Alle befinner seg på Galleriet 🙂 Jeg håper den direktelinken fungerer. Hvis ikke kan du bare søke etter EA galleriet, og min ID er Volvenom 🙂 Som du ser under.

Den lille gården med alle dyra har litt routing problemer, sikkert pga alle plantene som står i veien. Dessuten hadde jeg problemer med at dørene plutselig måtte slås ut med vegg, ikke bare reinsette ny dør lizzm. Det kan komme av Twistedmexi sin “Better Build/Buy” mod, men det kan også igjen være pga alt som skjer på et så lite område. Siden tomta ikke krever noe annet innhold skulle det ikke være noe problem for deg å teste den selv. Hvis routingen blir et problem, er det bare å rive huset. Det koster deg jo heller ikke noe 🙂

Den store gården med et lokale for underholdning har alt du kan trenge. Over ser du det lille hjørne med vindruer, grønnsaker og frukt. Under er det en vinkjeller hvor du kan lagre vin så det får modnet seg. Det er lett å bli rik på vinproduksjon i denne pakka, ikke like lett hvis du heller vil ale opp hester alene. Sånn er det kanskje i virkeligheten også … hvis du er god på vin selvfølgelig.

Som du ser over har den en liten innsjø … eller hva kalles det på norsk? En liten … liten … uansett, det lille huset er for kyllinger og de kan trave litt rundt innsjøen, men jeg har gjerdet dem inn. Jeg har innsett at å finne disse dyra innimellom all slags utvekster … innvekster … oppvekster lol. Hestene kan jo tom forlate tomta og være et annet sted, så det er bra at de er en del av husholdningen. Jeg kan bare klikke på dem og simmene kan rope på dem.

Til venstre er det en lekeplass for barna med klatrestativer, det er også et barnebasseng oppe i høyre hjørne. Inne i huset er det et lekerom med egen TV.

Over er husets store danselokale. Tomta har 2 utedoer, siden bare de som bor her har toaletter, eller det er et lite et oppe. Dette danselokale har grill nede med dansegulv og piano, inne er det en bar med dansegulv og oppe er det et spillrom med pingpong, jukebox etc.

Til høyre i dette bildet er det et privat inngjerdet område med plass for bare familien. Der kan de kose med hestene eller ta en dukkert i bassenget.

Simmen min hadde mer enn nok å gjøre. Litt av fordelen med denne grillen er jo at det går an å prate med hestene og spise samtidig, for de går gjerne inn her.

Familiens lille hjørne med badebasseng.

Så la oss gå videre til vingården. Stilen er litt mer moderne, men fremdeles med en fot i tradisjonene 🙂 Det lille huset til venstre har kjøkkenøyer, nektarmaskin og lagring. Der kan du smake vin med venner eller gjester 🙂 Huset har også en bar i kjelleren og skikkelig vinkjeller. Når jeg spilltestet tomta ville jeg ikke ha for mange hyller til vinen. Jeg er så rotete at jeg ender opp med å gå gjennom alle hyllene på leit etter vin. Det er jo gjerne sånn det blir. Jeg vil jo lagre vinen lengst mulig, for da er den mest verdt. Da er mange hyller bare mer jobb, med mindre du er skikkelig organisert selvfølgelig.

Den lille gården med solcellepanel på taket. Jeg hadde litt problemer med å få det til å gå rundt, men spillere som er mer inne i det å faktisk spille dette spillet, får det kanskje bedre til. Jeg har bare ikke tålmodighet. Det kommer vel litt an på skillsa til den simmen du flytter inn også.

På den lille gården har jeg skvisa mest mulig inn på et minst mulig område, som du ser over. Det er bare lagt opp for en sim.

Mer informasjon om hva disse husa inneholder står på nedlastningen på gallerisiden. Hashtagene ramser opp alt tomta inneholder.