Nesten Ferdig Sofa

Jeg vet ikke om den er helt ferdig akkurat. Jeg er fristet til å fikse litt på utseende med clay modellering eller sculpt, som i ZBrush f.eks. Legge til litt sykanter eller rynker. Det ser litt perfekt ut akkurat nå. Dessuten har jeg lurt på om jeg skal redusere geometrien enda mer. Jeg vet ikke helt hva polycounten er akkurat nå, men det må jeg få sjekket.

Dette er setet rett ut fra Simply Cloth addonen i Blender. Det har skapt litt groper i modellen som jeg ikke kan ha, men det skal ligge en pute oppå, så det ville kanskje bli sånn i virkeligheten også.

Over ser du svarte hull og merkelige rynkeaktige former i “stoffet”. Dessuten har Unreal klagd over UV mappen min. Jeg brukte Remesh, Weld, Subdivision Surfaces og Bevel edge på forskjellige måter for å finne det perfekte utseende på min setepute. Weld rydder opp i geometrien og fjerner vertexer som er for nærme hverandre. Geometrien er satt sammen av punkter og linjer som former en flate. Punktene kalles vertex, linjene kalles edge og flatene kalles face.

Remesh gjør om hele geometrien på en ny måte. Både remesh og weld krever at jeg sjekker geometrien etterpå. Weld kan etterlate hull eller ngons, det siste er face med flere enn fire sider.

Etter at jeg hadde lekt litt rundt med remesh, fram og tilbake og innom subdivision Surfaces og littegrann Bevel Edge, kom jeg tilslutt til en modell som tok vare på det beste med det Simply Cloth addon hadde gjort, men samtidig ryddet opp i klusset. Likevel var det et par hull hvor jeg måtte fjerne dobbel geometri.

Dette er den nye sofaen i Unreal, bare et screen shot. Det ser mye bedre ut, men nå har Unreal krasjet et par ganger. Vi får se om jeg får fikset det. Materialene har blitt litt omkalfatret. Jeg har tenkt at jeg kan fjerne de store putene og ryggen foran vinduet. Da ser det kanskje bedre ut foran vinduet … eller kanskje ikke. Jeg bare lurer på om andre ville reagert på puter foran vinduet på den måten.

Sims4: Hesteavl

Jeg begynte med å ta over gården som har blitt lagd av en … hva kaller en det på norsk? En content creator, en innholdsprodusent? Influenser kan de også kalles. EA har fått så mye pes for sine latterlige bygg som har bad uten do, og store rom med 1 møbel osv. De valgte til slutt å bruke folk som faktisk lager hus for spillerne våre. De er ganske dyktige, selv om mange er best på å underholde sine seere er det mange veldig dyktige produsenter.

Red Roan Field som det heter i den engelske versjonen ble litt mye, den hadde tross alt … alt. Jeg flyttet over til Palomino Junction over, som bare har plass til hesteavl. Huset ble laget av noen andre og passer egentlig ikke mitt spill. Noen ganger er det litt morsomt å prøve noen andre sine greier. Den lille innsjøen var jo fin. Både hestene og simmen lekte i den. Jeg vokste fort ut av denne plassen. Den passer i grunn ikke for avl. Som du ser har den bare en plass for hesten til å sove. De trenger egentlig ikke denne sengen, men det føles litt slemt å ikke ha en til hver.

Jeg utvidet huset til Lalla som hun heter, med svømmebasseng og grill etc. Hun likte ikke å svømme av en eller annen grunn, eller ihvertfall ikke her. Når hun hoppet i av egen vilje så var det plutselig kjempemorsomt 🙁

Her har jeg lagt opp for 4 hester, men det ser jo litt rart ut med den ene plassen som ikke ligger på rekke, dessuten ville jeg ha en som passet bedre for mitt spill. Chestnut Ridge som denne verdenen heter har en 64×64 tomt som jeg selvfølgelig tok til å lage en stor hestegård. Jeg aner jo ingenting om hester, men dette spillet har jo lagt opp for visse ting allerede. Denne gården jeg har lagd burde egentlig fungere bra som et dansested/hesteavl kombo, finnes det noe sånt?

Jeg har også lagt opp for litegrann vinproduksjon oppe til venstre. Hovedhuset er … ja, jeg behøver kanskje ikke forklare hvilket hus som er stallen 🙂 I bakerste hjørnet i midten er familiens lille hule hvor de kan være sosiale med hestene, og samtidig holde dem innestengt i den delen av tomta. Portene kan stenges.

Det er litt rart for i Sims3 er jeg rimelig sikker på at hestene kunne finne på å spise planter, for en del av meg vil gjerde dem inn 🙂 Hestene i denne versjonen går OVERALT lol, så jeg har satt dører og porter som kan stenges. Derimot er det tydelig at trapper fungerer like greit som stengsler. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor hesten ikke flyttet på seg og fant mat, en voksen hest burde kunne det. En annen hest var helt stuck med en ball. Jeg skulle ønske MCCC fungerer med hester, så jeg kunne resette den, men det fungerer ikke. Den menyen er bare ikke der. Jeg måtte flytte ballen i stedet.

En del av meg vil fjerne alle disse gjerdene og gjøre det med åpent, for hestene løper som bare det rundt omkring, spesielt de små. Kanskje jeg skulle legge opp en rund plass i midten og legge opp til at hestene kan komme litt nærmere plattingen foran.

Dette spillet har noen bugger som gjør at hesten bare står der. Når jeg først kjøpte denne tomta halvferdig, så kunne jeg ikke skjønne hvorfor de bare stod der. Jeg hadde lagd det flotte fine inngangspartiet, men de hadde tydelig rutingproblemer. Det viser seg at EA har lagd en port som fungerer som stengsel. “Footprint” som det kalles, for denne porten stenger ute i stedet for å slippe inn. Det er den lyse porten du ser over. Det er jo litt teit. Skal jeg finne en annen port, eller skal jeg lage en dings? Det er jo en spørsmål. Selv om denne porten blokker, er det ikke sikkert andre gjør det.

Over er danselokalet med dansegulv, piano og utekjøkken med grill. Her ser du hesten lute molefonken over trappa den ikke kommer forbi. Det er en “tile” tilgjengelig på hver side av trappa, men hesten trenger tydeligvis mer. Det kan hende salen og vanntrauet på sidene står i veien også. Uansett jeg oppdaget at høyden på plattingen var grei nok til at simmene kunne klare seg uten trapper.

Det grønne grasset til høyre for plattingen kan høstes og håndfores til hesten, eller de kan spise selv. På den måten kan de ha ferskt grass og ikke bare tørre greier fra trauene sine. Du kan også lage nektar, eller vin da av grasset. Lalla ansatte en hjelpemann til gården. De har mye breiere arbeidsområde enn de andre hjelpefolkene som har vært der før. Han kan hjelpe både med plantene og hestene. Dessuten reparerer han ting.

Over ser du jeg har plass for 8 hester. De voksne hestene har høyere pris pga skills og premier fra konkurranser.

De 2 voksne kostet jo 1000 i innkjøp og Epona har økt til 2150,- Mest pga konkurranser.

Maneiac har ikke stilt i noen konkurranser, men har likevel økt i verdi. Dagene går alt for fort og det tar for lang tid å komme til arenaen, men det er en park med staller rett ved siden av arenaen, så kanskje jeg burde dra dit med de 2 voksne så begge kan stille. Lokalet er bare åpent fra 7 til 7, men det er kanskje logisk.

Domino er den første jeg har avlet fram. Det kan hende det lønner seg å kombinere litt innkjøp med avl, men det kommer litt an på hvor ofte Epona kan få føll antar jeg. Et annet spørsmål er hvorfor alle hestene mine er needy? Kanskje jeg burde overlate dem mer til seg selv?

Denne tomta skal bli uten CC, det tar jo litt tid før innhold kommer for en ny pakke, og mods må oppdateres. Både MCCC og Twistedmexi har fikset sine, litt sånn midlertidig. Stakkars folk må jo løpe etter EA hele tiden, det er ikke snakk om å komme inn på forhånd lizzom. Det er eksempler på innholdsprodusenter som avslører all moroa for tidlig, og ødelegger tilliten for alle de andre. Sånn sett skjønner jeg jo hvorfor.

Litt konklusjon: Avl kombinert med Nectar produksjon burde bli lukrativ, for de flaskene kommer fort opp i pris. Bare avl derimot er jeg litt usikker på. Det kommer vel noen flere videoer på det etter hvert. Som hus eller tomtebygger har jeg nok gjort mitt med testing, nå skal jeg sjekke ut litt mer om jeg kan få litt fortgang på ting, så går jeg over til noe annet.

Sims 4: Hester og Vin

Denne nye utvidelsespakka fra Electronic Arts har fått mye kjeft. Den koster 399 kr og folk mener den har lite innhold for prisen. Jeg liker å drive med gårdsdrift i Sims 4 og har alle de andre ekspansjonspakkene, så jeg ville teste det ut selv. Hester er egentlig ikke min greie, men en vingård kunne være moro.

Jeg begynte jo som vanlig med et hus. De må jo ha et sted å bo 🙂 Veggene, dørene, grunnmur og gjerder kommer fra den nye pakka. Vinduene kommer med Pets eller Seasons som det heter på godt norsk 🙂 Dette minner meg om gamle lafta bygninger i den norske fjellheimen, og det er jo ikke noe galt i det. Vinduene som følger pakka passer ikke til stilen. De forsvinner litt disse mørke veggene.

Jeg liker virkelig animasjonene som følger denne pakka, men jeg vet jo ikke noe om hester … sover de på bakken? Jeg trodde hester sov stående?

Jeg lagde en familie på 4, med en tenåring boende der og en arbeidskar. Det som er i dette bildet er ikke nytt, men omgivelsene er nye. Det er en ny verden som kommer med pakka. Den har tema midtvesten i USA, med cowboyer osv.

Dette er den store gården jeg begynte med. Øverst er 2 staller, et kufjøs, vinstampen, og en innhengning for sauer og geiter, men jeg hadde ikke hjerte til å lukke dem inn. De stakk ikke av så lenge de fikk mat og ble stelt. Det var jo derfor jeg hadde 6 simmer boende på denne gården. Helt til høyre har jeg et kyllinghus … hva heter det på norsk?

Til høyre har jeg plantene som trengs til alt fra matlaging til vin. Hvis simmene dyrker grønnsakene selv koster maten de lager mindre. Ikke at jeg bryr meg om prisen på noe, for jeg jukser med penger hele tiden. Vi har jo alle våre økonomiske begrensninger i livet, men når jeg spiller vil jeg gjerne slippe. Spillet har mer enn nok utfordringer uten det.

Helt ytterst til høyre har jeg to baner for hestene. Det viser seg at det er en bygning inne i denne verdenen som har konkurranser for hestene, og her kan du trene dem. Det viser seg også at du kan ha en avlsstasjon og tjene penger på avl eller konkurranser. Dessuten kommer pakka med et par andre ting jeg kan tjene penger på. Avføringen til hestene kan selges som gjødsel, og kommer i flere prisklasser. Det følger vel med et system for progresjon der også antar jeg. Spilldybden krever egentlig mye muligheter for progresjon.

Som vanlig erfarte jeg at det var mye jobb. Jeg har en tendens til å gape over veldig mye. Alle dyra skal ha mat, reingjøres hus og dyr, kuene skal også melkes, egg skal sankes. Dessuten fungerer spillet sånn at det er best om den som lager maten sanker og høster. Alle de andre jobbene kan gjøres av hvem som helst, men det er viktig at maten havner i sekken til den som skal bruke det til slutt. Det er sikkert mulig å fikse, men når en har så mange ting å gjøre samtidig er det viktig å sette opp en rutine 🙂

Dessuten har simmene alle sammen ulike nivå i oppgavene som skal utføres. Det blir mye som skal sjongleres, men så jukser jeg med det også noen ganger. Jeg er tross alt en bygger. Jeg har ikke tålmodighet til å jobbe meg gjennom alle nivåene. Så jeg jukser på kunnskapene til simmene og gir dem f.eks full klaff på vinproduksjon når det er det jeg skal teste. Det er en mod som kalles MCCC som ordner alt sånt.

Problemer jeg kom over i denne testingen så langt: Simmene kunne ikke sitte på en hest og dra på ridetur fra denne tomta. Det kan hende det er bare denne tomta som har rutingproblemer, det vet jeg ikke. På neste tomt hvor jeg lagde en vingård, ble hun sittende fast når hun skulle se på geita … eller var det en sau? Sikkert en sau. Jeg måtte bruke MCCC reset sim for å få fiksa opp i det. Forøvrig forventer jeg alltid litt trøbbel, og det har vært lite av det i denne pakka. Jeg har faktisk erfart at vaskemaskinen fungerer plutselig. Tidligere pleide de å legge skittentøyet overalt, og det var umulig å få dem til rydde opp. Det kan hende at problemene kommer litt tettere hvis jeg spiller lenger.

Det er mye jeg kunne pratet om, men jeg tror vi stopper her. Neste gang kan jeg komme med mer info om hvordan vingården fungerte.

WIP: Sofa i Unreal

Jeg har gjort ferdig sofaen og trenger bare en oppløsning og geometrifordeling som fungerer. Unreal Engine er også vanskelig med UV noen ganger.

Dette er bare et print screen fra Unreal. Sofaen i bakgrunn har et problem med noen av delene. Den består av veldig mange deler. Det går an å lage færre deler, men det er lettere å planlegge sofaen med færre deler. Når jeg har kommet såpass langt er det bare en fordel å si seg ferdig.

Jeg må gjøre noe med denne kameravinkelen og kanskje utvide rommet en smule. Det er for lite luft rundt møblene. Jeg lurer også på om jeg burde gjøre rommet bak sofaen dypere, sånn at hele sofaen har vegg rundt seg. Jeg er ikke komfortabel med vindu rett bak sofaen. Andre ville kanskje være uenig med meg i det. På den annen side kan jeg jo ta vegg ryggen på sjeselongdelen, og putene selvsagt. Da blir den jo virkelig en sjeselong. Jeg vet ikke hvorfor jeg plutselig gjorde den til en sofa med rygg og ryggputer.

Jeg har brukt mye cloth modifier på denne sofaen. Jeg har brukt en addon som heter Simply Cloth. Den fungerer mye bedre enn den funksjonen som følger Blender.

Som dere kan se over har jeg problemer med en av de lange flate putene over selve ramma, jeg har også litt problemer med den andre puta av samme type. Den til høyre har noen svarte flekker, mens den til venstre er fullstendig svart. Jeg holder på å forenkle og forvanske geometrien. Som det er nå har den kanskje litt enkle former på putene som ligger på toppen, mens den som ligger under som den svarte, har en litt “skjellete” geometri … den har masse flak som ligger over hverandre. Det ser litt rart ut når puta skal være laget ev noe stoff og ha skumgummi eller noe inni seg.

Planen nå er å lage et bord til denne sofaen. Skal det være et rundt bord? … eller firkanta? Kanskje jeg skal lage en lampe i tillegg til takspoten, skal det være en taklampe eller til et bord. Hvis jeg lager et sett av dette vil kanskje Blendermarket akseptere det. Hva slags lampe bruker folk i interiører som denne? Jeg må google litt på det og komme opp med et design.

WIP: Skjulte dører og trapper på snei

Jeg liker å lage palasser, og Sims4 gir meg muligheten. Jeg har også besøkt noen castles og mansions, og tom palasser, både i Frankrike og England. Huset under er veldig stort og jeg har brukt noen byggedeler som ikke egentlig er samme stil.

På dette huset er det bare rekkverket på balkongene, materialene på taket og de doble dørene på loftet, som kommer fra EA.

… ja, også flisene på balkongene og terrassene er fra EA … og drivhusvinduene ytterst på sidene, og garasjedørene fra Japan 😉 ja det tror jeg er alt. Ja … også selve byggemodus selvfølgelig, alle de tingene innholdsleverandørene trenger for å lage sine ting.

Felixandre lager masse innhold til Sims 4 som passer min byggestil. Jeg tror han er tysk for han har samarbeidet med ei engelsk dame som kaller seg Harrie. De har lagd mye bra sammen. De har mye av den samme stilen, men Harrie lager helst enkle moderne objekter. Enkle som i minimalistisk, ikke som i enkelt å lage 🙂 Felixandre kan lage bra ting for middelalder og gotisk i tillegg til moderne, men moderne er nok ikke hans greie. I disse dager lager Harrie gjerne egne ting, så hun trengte vel gjerne litt hjelp med modelleringen … maybe.

Når jeg sier at de har samme stilen mener jeg at de lager ting som kunne sett ut som EA har lagd dem, de som produserer Sims4. Eneste er at Felixandre og Harrie lager bedre modeller, EA’s modeller kan noen ganger være skikkelig “crap”. Mange lager og objekter som ser mye mer realistiske ut i materialene. Den stilen EA valgte for Sims4 er litt stilistisk. Materialene er litt søte og tåkete, det er bare såvidt du ser at det er marmor eller tre. Sims3’s materialer var veldig tydelige og realistiske i forhold. Det har tatt folk lang tid å akseptere den uklare stilen.

På baksiden er midtseksjonen litt stor og bulkete, men nå ble det sånn. Jeg kan lage et annet hus en annen gang 🙂

Se nøye på trappene ned til hagen på hver side av balkongen i midten. De har runde kanter. Det er hjørner som Felixandre har lagd til sin Chateau serie. Det ser veldig lekkert ut med disse runde kantene, men det er det samme spørsmålet bestandig: “Fungerer de i spillet?” Noen er ikke så opptatt av om ting fungerer for spillerne, men jeg er det. Ting som ikke fungerer har jeg liten sans for.

Felixandre har lagd flere dørkarmer uten dører som jo vanligvis brukes innendørs. Jeg har brukt dem ut til hagen i første etasje. Spillet oppfatter området innenfor som inne, det er veldig vesentlig å ha kontroll på hvis de som laster ned har snø i sitt spill. Jeg har fått noen tilbakemeldinger på at glasstaka jeg bruker slipper snø inn i gangene, derfor bruker jeg bare disse til enkelte rom i bygget. Til venstre er det bare et rom, og til høyre er det kjøkkenet og der kan det jo fort bli for varmt hehe. Jeg er ikke sikker på hva spillet gjør med kontrasten mellom varm ovn og kaldt vær gjennom dørkarmen.

Dessuten ser jeg at jeg elsker vinduer, men det gjør vi jo her oppe … ikke sant?

Her er bord – og gulvlampene fra EA, og teppet på gulvet. Resten av dekoren er fra Felixandre. Til høyre står en bokhylle, men den er litt morsom. Han har faktisk gjort den til en skjult dør. EA har lagd den muligheten så han har sikkert bare klona deres og lagd sin egen modell. Et hus som dette vil jo ha en stor stab, så jeg tenkte at dette kunne være en fin måte å sikre staben fred og ro for å gjøre jobben sin … selv om det ikke var sånn de tenkte den gangen. De tenkte sikkert at arbeiderne var en skitten nødvendighet, men jeg ville ha ønsket litt fred fra gjestene fra tid til annen hvis jeg jobbet her.

Dette er inngangsetasjen i dette huset. Ofte i hus på denne størrelsen, begynner de å telle etasjer i andre etasje, og første er for kjøkken, varelagre osv. Den gangen de bygde hus som dette var det veldig mye som måtte lages fra bunn. Halvfabrikata var det lite av. Så over har jeg satt opp litt plassholdere og begynt å dekorere. Rommet med det forseggjorte gulvet i fliser, er inngangen. Mange av romma på sidene har også dører ut på balkongen. Gangen har flere garderobeskap til gjestene, og rett igjennom kommer du inn til trappegangen. Det er husets hovedtrapp. Til venstre for trappa er stabens rom. Pantry kalles det på engelsk. Spisesalen er rett innenfor, så pantry blir brukt til lagring og forberedelse, og opprydning. Der er også husets andre trapp. Den går opp alle fire etasjene til stabens egen stue og soverom på loftet. Staben har også 3 rom i kjelleren eller første etasje, hva du enn velger å kalle det.

Jeg prøvde jo dette opplegget med egen trappegang med forbindelse til spisesalen, på Hardwick Hall inspirasjonen jeg har jobbet med. I spillet vil jeg bare dra maten opp og ned. Det er vanskelig å kontrollere hvor simmene tar med seg maten når de henter en tallerken. Det tar også lang tid. Tid er ofte noe en har lite av i dette spillet, det er ikke bestandig logisk. Dessuten er det oppgaver en kan gjøre … f.eks ha et middagsselskap. Det varer en viss tid og når det er over får du en karakter. Underveis kommer spillet også med deloppgaver som f.eks å få gjestene til å spise samtidig, eller spandere en drink på noen. Da må alt være gjort på forhånd, som f.eks maten må være ferdig allerede og stå på bordet i spisesalen så det er klart for å fullføre deloppgavene.

Her er kjelleren eller første etasje med 3 rom i venstre hjørne for kjøkken funksjoner. Huset har for få bad. Staben må også ha et bad i denne etasjen. Uansett, i midten er det to rom som er bad for gjester. Det betyr at de må gå ned for å gå på toalettet, men det er kanskje ikke noe stort problem. Jeg tenkte at venstre “garasje”, dette spillet har jo ikke biler – kan være varelevering for kjøkkenet. Da er det 5 store rom til andre greier. Jeg tenkte mediarom og snooker, den slags. Biljard heter det kanskje på norsk.

Jeg hadde også tenkt å ha et basseng i hagen. Huset tar opp så stor plass at det er lite hage. Jeg lurte på om jeg skulle løfte bassenget litt og ha en sitteplass … en sunken sitteplass. Det er det mange som lager for tiden har jeg sett. Det kunne jo være en bra plass rundt grillen … maybe?

Industristilhus for Festløver

Dette er ikke i Unreal Engine, hvis du tror det 🙂 Her bruker jeg Eco utvidelsen og en pakke med industristil møbler og byggedeler for Sims 4. Under har jeg prøvd meg med litt sliten industristil med mer preg av bruk på bassenget til venstre. Vannet er et materiale som kommer med spillet.

Dette huset befinner seg i en Italiensk stil verden som kom med en utvidelse, men det betyr ikke noe for folk som vil bruke huset i sine spill. Dette huset fungerer fint i en vanlig norsk setting også.

Det har gått litt tid fra det første bildet til jeg tok huset opp igjen. Over er baksida og du ser utsikten med en strand rett nedenfor. Det ideelle sted å ha et sommerhus, ikke sant? Gitterveggene eller hva jeg skal kalle det, er vinduer. Eco pakka kommer med mange industrilignende vinduer i mange former og fasonger. Jeg hadde egentlig tenkt dette som fronten på huset og ha bassenget bak, men jeg syntes det var en dårlig løsning. Det er greit at en ikke vil ha kikkere når enn bader, men det får være grenser.

Dette er hagen mot den fine utsikten og badestranda like nedenfor. Jeg har gjort noen endringer i farger og dekorert med planter. Til venstre er en uteplass med 2 sofaer og en peis. I Italia bryr de seg kanskje ikke like mye om peis på vinteren, men det er jo den ytterste luksus på kalde kvelder. Det lille tilbygget har en grill og benker.

Til høyre er et stupebrett med vann som renner ned i bassenget. Rett i mot stupebrettet er 1 etg’s eneste baderom. Rommet inntil kan være en stue eller et soverom. Jeg lurer på om vinduer så inntil et basseng, er litt ufint. Baderommet må jo ha noen gardiner, men er det virkelig nok?

Dette spillet har noen morsomme teknikker jeg kan bruke, men egentlig var Sims 3 mye bedre på det. Her har jeg lagd et basseng ned i kjelleren, og jeg tenker å putte inn et skikkelig mediarom her et sted. Noen av de åpningene med vinduer på sidene, får lys fra oven. Jeg fjerner bare taket i rommet under og hagen over mangler plutselig grass og går rett ned i kjelleren. Dette er teknisk sett kjeller, noe som er viktig. En kjeller har ikke de samme mulighetene som etasjer over bakken … i spillet altså 🙂